Toppmeny
Nyttig trommeinformasjon

Gjennom denne tipsdelen vil jeg gå igjennom en del grunnleggende elementer innenfor trommespill, og trommer i seg selv som instrument.

Denne avdelingen inneholder en del artikler skrevet av meg selv, samt at jeg har oversatt noen fra andre trommeslagere.

Artiklene er utviklet i forbindelse med seminarer og workshops for hovedsaklig ungdom, men alle har vel nytte av å se litt mer nøye på sin egen tilnærming av instrumentet. Ikke minst det å stemme og vedlikeholde.

Selv går jeg stadig tilbake og prøver å rette opp ting som jeg sliter med, og som jeg på grunn av manglende trommeundervisning da jeg la grunnlaget for min trommekarriere på 60- og 70-tallet, øvde inn med feil teknikk.

Jeg har gjennom årene tilegnet meg mye kunnskap om trommer og tromming.

Jeg har brukt andres tanker og ideer i mange år, men har nå utarbeidet mine egne artikler med mange av mine egne erfaringer.

Andre trommeslagere har skrevet mye nyttig informasjon og noen har jeg oversatt fra engelsk, to av disse kan du finne her.

Etter snart 50 år i musikkens tjeneste føler jeg at jeg har erfaring nok til å fortelle hva som fungerer og ikke fungerer. Jeg understreker at dette er ting som fungerer for meg.

At det fungerer for meg betyr ikke nødvendigvis at det fungerer like bra for deg, men det er et godt utgangspunkt og det hjelper alltid å lytte til andre mer erfarne musikere, og for å ha et mer bevisst forhold til det en driver med.

Også for å utvide sin horisont og bli bedre til å forstå det instrumentet en har valgt å spille.

For enkelte kan tingene fungere bedre på en annen måte, men det er viktig å være oppmerksom på at en ikke øver inn uvaner og feil teknikk, det er nærmest umulig å bli kvitt.

Innhold

Sitter du godt? av Johnny Johansen

Trommeskinn og stemming – en personlig preferanse av Johnny Johansen

Litt om pleie av cymbaler av Johnny Johansen

Nyttige øvelser av Joseph Pescatello. Oversatt av Johnny Johansen

Lytteøvelser av Steve Anisman. Oversatt av Johnny Johansen

Samspill av Johnny Johansen


[til toppen av siden]
 

Trommejohnny musikertjenester

Johnny Johansen, Nissedalsvegen 1044, 3854 Nissedal. Mobil: +47 413 39 004
E-mail: post [at] trommejohnny.no   Org.nr. 987 517 425

Sidene er laget av John Vedde. Tekniske feil på nettsidene meldes til webmaster.