Toppmeny
AlleTidersBand

AlleTidersBand ble startet i 1993 av Solveig Oveland og etter en tid kom Boel Katrine Jacobsen også med.

Flere til dels voksne elever i kulturskolen med bistandsbehov hadde lyst til å spille sammen og gruppa ble satt sammen av personer fra distriktet og til å begynne med ble det brukt assistenter for hjelp og veiledning under øving og konserter. Etter hvert som ferdighetene utviklet seg gikk det bedre og hver og en ble mer selvstendig.

Alle spiller nå uten assistanse og bandet fungerer som andre band der alle innehar en viktig rolle for å få samspillet til å fungere.


AlleTidersBand (større bilde i fotogalleri)

Jeg husker første gang jeg hørte AlleTidersBand i sin spede begynnelse på en konsert på Vårbrudd i Vadsø. En slik gripende, glad musikalsk opplevelse har jeg aldri opplevd verken før eller siden.

Da jeg et par år senere fikk forespørsel om å være musikalsk leder for denne gjengen var jeg ikke i tvil om hva svaret var.

AlleTidersBand har hatt ukentlige øvelser på kulturskolen med godt humør og spilleglede siden starten. I dag spiller alle selvstendig på egne instrumenter uten veiledning og vi øver inn låter etter besifring og tekst.

Mange vil nok se et handikap veldig tydelig i en slik sammenheng, men for meg er det slik at jeg aldri har latt det komme i veien for ren og ærlig musikkglede. Å sette handikapet i sentrum, før musikken, ville være som å stikke kjepper i hjulene i unnabakke.

Samværet og musikkgleden mellom gode venner har vært i sentrum og vi har sammen skapt et godt og unikt band, noe det ikke er alle forunt å klare.

Med utgangspunkt i alles store musikalitet har vi nærmest lekt oss til et så godt resultat som den kvalitet og den gode atmosfæren som bandet representerer i dag.

Det er alltid en opptur å få lov til å spille med et så bra band. Kanskje er du en av dem som har opplevd AlleTidersBand på scenen og vet hva de står for. Da vet du at dette er musikere med skikkelig tæl og spilleglede som gir alt for å glede både publikum og seg selv.

AlleTidersBand har etter hvert utviklet seg til å bli et flott band med stor appell og sjarm. Bandet er tilsluttet Landsforbundet Dissimilis.

Gjennom årene siden starten har det vært en rivende utvikling både sosialt og musikalsk og bandet har mottatt flere kulturpriser for sitt virke.

Her kan nevnes Vadsø Trekkspillklubb/Dagbladet Finnmarkens Solprisen i 1994, Vadsø kommunes kulturpris 2003, Sigvor Riksheims kulturpris 2004.

Bandet har hatt fast musikkafè på Vårbrudd under kulturdagene i mange år, konserter for Røde Kors’ visitortjeneste i Vadsø Kretsfengsel, fast husorkester under fylkeslekene for psykisk utviklingshemmede på Svanvik Folkehøgskole m.m.


AlleTidersBand på Varangerfestivalen (større bilde i fotogalleri)

Det er også utgitt en CD og bandet har deltatt på tre av Dissimilisfestivalene i Oslo, samt vært på Saltenfestivalen på Rognan.

I 2004 var bandet på en ukes turne i Arkhangelsk i Russland arrangert av Østkontakten, Nabo i Nord ved Vadsø Menighet.

Her var vi ambassadører for mennesker med bistandsbehov og vi holdt konserter for studenter, ledere og lærere ved Pomor universitetet og Medisinsk fakultet, samt handikappinstitusjoner og musikkskoler.

Siden da har gruppa fortsatt god fremgang i sin utøvelse av sitt samspill og vi møtes fortsatt hver torsdag for å være sammen i en helt unik vennegjeng. Både sosial- og musikalsk glede får her fritt spillerom og som alle andre band har vi en lun og fin intern humor å spille på i tillegg.

AlleTidersBand består av:

Trygve Eliassen - vokal

Ståle Mikarlsen - akustisk og el.gitar

Jim Ronny Larsen - keyboard

Roy-Arne Aastrøm - hi-hat, skarptromme, vokal

Johnny Johansen - bass, basstromme, hi-hat, vokal, musikalsk leder

Til slutt en musikals smakebit:

Last ned AlleTidersBand med Tusen bitar - WMA lydfil


[til toppen av siden]
 

Trommejohnny musikertjenester

Johnny Johansen, Nissedalsvegen 1044, 3854 Nissedal. Mobil: +47 413 39 004
E-mail: post [at] trommejohnny.no   Org.nr. 987 517 425

Sidene er laget av John Vedde. Tekniske feil på nettsidene meldes til webmaster.